تعطیلی تمامی ادارات شهرستان زهک در روز یکشنبه تهران از فردا یکشنبه گرم‌تر می‌شود وضعیت جوی کشور در ۴۸ ساعت آینده؛ رگبار بارش‌های تابستانه در ۵ استان جزئیات جدید از فرونشست زمین در مترو پرند جاده چالوس یکطرفه شد درمان ترکیبی سرطان پستان با هیدروژل حساس به نور/ نابودی بیش از ۸۰ درصد سلول‌های سرطانی تقویم شهریور ۱۴۰۵ با مناسبت‌ها و تعطیلات رسمی + جدول کامل پورجمشیدیان:بیش از۳میلیون و ۵۰۰هزار ایرانی در اربعین امسال حضور داشتند ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور / یک شرور به هلاکت رسید برگزاری کنکور 1405 در امنیت/توضیحات درباره قطعی برق در یک مرکز آزمون هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شد افشاگری معاون وزیر بهداشت از درآمد پزشکان؛ 25 میلیون تومان! افزایش شدید قیمت داروهای پرمصرف مردم را شوکه کرد! انستیتو پاستور برای آینده سلامت کشور دوباره ساخته می‌شود نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود برقراری مجدد پروازهای بندرعباس به رشت و گرگان

راهکاری جدید برای جلوگیری از ضعف بینایی

راهکاری جدید برای جلوگیری از ضعف بینایی دانشمندان از فناوری نانو برای کمک به مقابله با یک علت رایج ضعف بینایی استفاده کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۱۹۷۱۲۶

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان راهی برای استفاده از فناوری نانو جهت ایجاد یک داربست 3 بعدی برای رشد سلول‌های شبکیه پیدا کرده‌اند که راه را برای درمان یک علت شایع نابینایی هموار می‌کند. آن ها دریافتند که رشد سلول های شبکیه چشم می تواند به درمان نابینایی کمک کند.

 

محققان روی روشی برای رشد موفقیت آمیز سلول های اپی تلیوم رنگدانه شبکیه (RPE) کار کرده اند که تا 150 روز سالم و زنده می مانند. سلول های RPE درست خارج از بخش عصبی شبکیه قرار دارند و در صورت آسیب دیدگی می توانند باعث بدتر شدن بینایی شوند.

 

این اولین باری است که از این فناوری به نام «برق ریسی» برای ایجاد داربستی استفاده می‌شود که سلول‌های RPE می‌توانند روی آن رشد کنند. این روش می تواند درمان یکی از بیماری های چشمی با نام دژنراسیون ماکولا، یکی از شایع‌ترین شکایات بینایی در جهان را متحول کند.

 

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) یکی از علل اصلی نابینایی در کشورهای توسعه یافته است و انتظار می رود در سال های آینده به دلیل پیری جمعیت افزایش یابد. تحقیقات اخیر پیش بینی کرده است که 77 میلیون نفر تنها در اروپا تا سال 2050 به نوعی AMD مبتلا خواهند شد.

 

پیش از این دانشمندان راهی را پیدا کرده بودند که برای احیای بینایی، مبتنی بر استفاده از ژن‌هایی است که سلول‌های خفته را به سلول‌های جدید حسگر نور در شبکیه چشم تبدیل می‌کنند تا جایگزین سلول‌های از دست رفته در اثر بیماری‌های ارثی شوند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار